TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė jaunimo solidarumo diena DNR diena Šuns diena
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
1 litras šaltibarščių kefyro (arba paprasto kefyro)
400 gramų marinuotų burokėlių (arba virtų, žr. patarimus)
2 vienetai agurkų (trumpavaisių)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
2 vienetai kiaušinių (virtų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurkus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai sukapokite.

2.
Kefyrą gerai išmaišykite su druska. Sudėkite marinuotus burokėlius (su visu skysčiu), svogūnų laiškus, ir agurkus. Sumaišykite.

3.
Galima šaltibarščius patiekti iškart pagaminus, bet skaniau būna, kai jie pastovi bent 1-2 valandas šaldytuve.

4.
Patiekite pagardinę virtais kiaušiniais. Šalia labai tinka virtos bulvės.


Patarimai:

Šaltibarščius galima gaminti ir su paprastu kefyru, bet su šaltibarščių kefyru jie pavyksta skalsesni, turtingesnio skonio.


Jeigu mėgstate švelnesnio skonio šaltibarščius, juos galite gaminti su virtais burokėliais - juos supjaustykite šiaudeliais. Tokiu atveju į šaltibarščius galima papildomai įpilti šlakelį obuolių acto.




admin · 2022-01-19 00:00 · 222 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt