TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-20 17:24
Žuvies kepsneliai majonezo tešloje
Žuvies kepsneliai majonezo tešloje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 vienetai žuvies filė (baltos, didesnių arba 4 mažesnių)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
1 pundelis krapų
2 šaukštai majonezo
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį kvietinių miltų
Garnyrui:
6 vienetai bulvių (virtų, apytikriai)
1 šlakelis pieno
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį sviesto
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žuvies file nuplauti, gerai nusausinti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

2.
Krapus susmulkinti.

3.
Į dubenį įmušti kiaušinius, įdėti majonezo, įberti česnako miltelius, provanso žoleles, druską, pipirus, krapus ir išmaišyti. Tuomet sudėti žuvies gabaliukus taip, kad iš visų pusių būtų mišinyje, palikti 1 - 2 valandas pastovėti. Galima paruošti ryte ir pietums ar vakarienei iškepti.

4.
Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose iš visų pusių.

5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti žuvį ir kepti iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki kol parus ir iškeps.

6.
Bulves sugrūsti, įpilti pieno, įdėti sviesto, pagardinti druska ir gerai išmaišyti. Susmulkinti krapus ir suberti į paruoštą bulvių košę, išmaišyti.

7.
Kepsnelius tiekti su bulvių koše, troškintais kalafiorais (jų receptas rasite čia ) ar kitu mėgstamu garnyru.




admin · 2022-01-18 21:00 · 203 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt