TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Fidelis Kantrimas Gražvyda Ervina
Pomidorų padaže troškinti kotletai
Pomidorų padaže troškinti kotletai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
pagal poreikį kvietinių miltų (apvoliojimui)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo
3 riekelės batono (be plutelių)
150 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai majonezo
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį citrinpipirių
Padažui:
1 vienetas svogūnų
300 mililitrų vandens
5 šaukštai pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
1 vienetas sultinio kubelių
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Batoną užpyliau pienu ir palikau brinkti 10-15 min. Lengvai nuspaudžiau.

2.
Smulkiai smulkiai supjausčiau vieną svogūną ir sudėjau jį į dubenį.

3.
Ten pat sudėjau faršą, prieskonius, kiaušinį ir majonezą, batoną ir gerai viską išminkiau.

4.
Drėgnais delnais iš mėsos masės gnybiau gabalėlį. Iš jo tarp delnų suformavau mėsos paplotėlį. Kiekvieną apvoliojau miltuose.

5.
Keptuvėje įkaitinau truputį aliejaus. Kotletus apkepiau iš abiejų pusių.

6.
Padažui smulkiai supjausčiau svogūną.

7.
Į puodą su trupučiu aliejaus subėriau svogūną, česnakų spaustuve įspaudžiau česnaką. Šiek tiek pakepinau, vis pamaišant. Įbėriau žiupsnį druskos, įdėjau 5 šaukštus pomidorų padažo, sultinio kubelį ir įpyliau maždaug 300 ml vandens.

8.
Tada į puodą su padažu sudėjau kotletus ir ant silpnos ugnies, uždengusi puodą, troškinau maždaug 40 min.




admin · 2022-01-18 15:00 · 289 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt