TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Gyvenimas be žmonos - kaip daržas be tvoros
Česnakinė vištiena keptuvėje
Česnakinė vištiena keptuvėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
650 gramų vištienos krūtinėlės (4 puselių)
120 mililitrų vištienos sultinio (arba pagal poreikį)
1 pundelis petražolių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai sviesto
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.

2.
Į dubenį dėti vištienos krūtinėlę, berti žolelių mišinį, druską, pipirus ir permaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais.

3.
Į keptuvę sudėti vištienos gabalėlius. Kepti 6-7 minutes, tuomet apversti ir kepti 6-7 minutes. Vištiena turėtų būti apskrudusi ir iškepusi. Jei vištienos gabalėliai storesni, kepti reikėtų apie 8 - 10 minučių. Tuomet išimti iš keptuvės ir atidėti.

4.
Petražoles susmulkinti.

5.
Keptuvę nuvalyti popieriniu rankšluosčiu, įpilti sultinio ir užvirti iki kol pradės burbuliuoti ir garuoti. Įdėti sviesto, pamaišyti ir pakaitinti apie minutę iki kol ištirps.

6.
Česnaką smulkiai susmulkinti, suberti į keptuvę ir pakepti apie minutę. Nukelti nuo ugnies, suberti petražoles, sudėti vištieną į keptuvę, pavartyti, kad visa pasidengtų sviestu.

7.
Į lėkštes dėti vištienos gabalėlius, apipilti sviesto padažu, gausiai uždėti petražolių ir tiekti. Labai tinka su šviežiomis, raugintomis daržovėmis, bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru.


Patarimai:

Vištienos sultinį galima keisti baltu vynu.




admin · 2022-01-18 06:00 · 201 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt