INGREDIENTAI: 500 gramų rabarbarų
350 gramų miltų
250 gramų cukraus (arba pagal skonį)
200 mililitrų kefyro
3 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis apelsino žievelės (cukruotų)
šiek tiek perlinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakam su cukrum. Plakant supilam išlydytą sviestą, kefyrą, apelsinų žieveles.
2.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą, sudedam nuvalytus, 1x1 centimetro kubeliais supjaustytus rabarbarus, ir gerai išmaišom.
3.
Į keksiukų formą dedam popierines keksiukų formeles, jas pridedam tešlos. Aš užpildau popierinę pilnai, tada keksiukai gražiai iškyla, nors visur rekomenduoja dėti tik 2/3 formelės.
4.
Apibarstom perliniu cukrum ir dedam į 180 C laipsnių orkaitę, kepam 35 - 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.