INGREDIENTAI: 75 gramai margarino
120 gramų miltų
2 šaukštai vandens
1/3 šaukštelio druskos
3 vienetai kiaušinių ( XL)
1.5 šaukšto majonezo
100 mililitrų pieno
460 gramų tuno (konservuotas)
2 vienetai svogūnų
1 saujelė prieskonių
175 gramai sūrio
2 vienetai pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Įdėti tešlos kamuolėlį į šaldytuvą. Tešlą prispausti prie 24-26cm skersmens kepimo formos, išteptos sviestu.
2.
Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant įkaitinto sviesto. Pagardinti juos mėgstamais prieskoniais, pvz., druska, pipirais, čiobreliais. Tada juos sudėti ant pyrago pagrindo.
3.
Ant viršaus paskirstyti nusunktą ir pasmulkintą tuną, apibarstyti tarkuotu sūriu.
4.
Inde sumaišyti majonezą su pienu. Įmušti kiaušinius ir išplakti. Paskaninti druska ir pipirais.
5.
Mišinį užpilti ant pyrago. Ant viršaus sudėti pomidorų griežinėlius, pabarstyti čiobreliu. Kepti iki 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!