TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Purus varškės apkepas su uogomis - Andželikos skaniausiasis
Purus varškės apkepas su vyšniomis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 gramų kreminės varškės
500 gramų uogų (naudojau vyšnias, svoris be kauliukų)
5 vienetai kiaušinių (M dydžio)
100 gramų manų kruopų
100 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų cukraus
60 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
pagal skonį vanilės
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti su šiek tiek druskos iki standumo.

2.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vanile, tada sudėti trynius ir toliau plakti iki vientisos masės. Įmaišyti varškę, manus, pieną ir dar kartą viską gerai išplakti.

3.
Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus, po to suberti uogas ir išmaišyti. Keletą vyšnių pasilikti ir išdėlioti ant viršaus.

4.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu, sviestu tai pat ištepti kraštus ir apibarstyti manų kruopomis. Supilti tešlą, išdėlioti vyšnias.

5.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Patiekti su grietine ir vaniliniu padažu arba trintomis uogomis. Pabarstyti cukraus pudra.




admin · 2021-12-29 09:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt