TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Kiaulienos šoninė su raudongūžiais kopūstais
Kiaulienos šoninė su raudongūžiais kopūstais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos šoninės (be kaulo)
2 šaukštai medaus
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
3 skiltelės česnako (smulkinto)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Garnyrui:
500 gramų raudongūžių kopūstų
2 vienetai obuolių
50 mililitrų vandens
30 gramų sviesto
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis baltojo vyno acto
1 žiupsnelis malto cinamono
2 vienetai čiobrelių šakelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos šoninę įtriname druska, pipirais, garstyčiomis, smulkintu česnaku. Aš palieku pasimarinuoti per naktį, nes man taip daug skaniau, nors galima kepti iš karto. Šoninę suvyniojame į foliją.

2.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Praėjus valandai laiko kepimo, šoninę išvyniojame iš folijos. Patepame šaukštu skysto medaus ir grąžiname vėl į orkaitę 10 min. Vėl patepame šaukštu medaus ir kepame dar 10 min.

3.
Pasiruošiame garnyrą. Kopūstus supjaustome smulkiais ruoželiais. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.

4.
Troškintuve ištirpiname sviestą. Sudedame obuolius. Pabarstome cinamonu, cukrumi ir pakepiname ant silpnos ugnies apie 2 – 3 min. Sudedame raudongūžius kopūstus. Pilame vandens, acto, beriame druskos, dedame čiobrelį. Uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30 min.

5.
Į lėkštę dedame raudongūžių kopūstų garnyro, ant viršaus šoninę.




admin · 2021-12-28 21:00 · 277 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt