INGREDIENTAI: Šokoladiniam pyragui:
100 ml kakavos miltelių
2 kiaušinių
150 ml kvietinių miltų
300 ml cukraus
100 ml žemės riešutų, smulkintų
100 g lydyto sviesto
2 arb.š. Santa Maria vanilinio cukraus
2 valg.š. Santa Maria cinamono
100 g juodojo šokolado (70%), smulkinto
Apelsinų salotoms:
6 apelsinų
200 ml greipfrutų sulčių
50 ml cukraus pudros
2 cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Kepimo indą (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Sumaišykite visus sausus ingredientus. Sudėkite šokoladą ir smulkintus riešutus. Atskirai sumaišykite atvėsintą išlydytą sviestą ir kiaušinius. Vėliau juos sumaišykite su sausų produktų mišiniu. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą. Kepkite orkaitės apačioje ~30 minučių. Pyragas viduje turi išlikti lipnios konsistencijos. Nulupkite apelsinus ir supjaustykite nedideliais abaliukais. Į puodą supilkite greipfrutų sultis, cukraus pudrą, įdėkite cinamono lazdelių ir virkite, kol masės kiekis sumažės (maždaug iki 100 ml). Šiek tiek atvėsusią masę supilkite ant pjaustytų apelsinų gabaliukų. Patiekite šokoladinį pyragą su šiltomis salotomis. Išėjo apie 12 gabaliukų.