TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė muziejų diena Tarptautinė žavėjimosi augalais diena Gatvės Muzikos Diena
Karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių
2 vienetai rūkytų kiaulių ausų
200 mililitrų pieno (naudojau 3,5% riebumo)
1 vienetas svogūnų (geltonojo)
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
2 šaukšteliai rupios druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis kmynų
Patiekiant:
šiek tiek grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuplauti, nuskusti ir dar kartą kruopščiai perplauti po šalto vandens srove. Svogūną nulupti ir perpjauti per pusę.

2.
Bulves ir svogūnus sutarkuoti į gilų indą (tarkuoti bulvių tarkavimo mašina arba smulkia rankine tarka).

3.
Pieną pakaitinti iki 60-70 laipsnių ir iškart pilti ant tarkių. Gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.

4.
Kiaulių ausis supjaustyti plonomis juostelėmis.

5.
Kiaušinius gerai išplakti puodelyje ar gilesniame inde.

6.
Į tarkius supilti kiaušinių plakinį, berti ausų juosteles. Pasūdyti, pagardinti kmynis ir kruopščiai išmaišyti.

7.
Masę supilti į stiklinę ar keramikinę kepimo formą. Išlyginti paviršių ir dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kepimo režimas - katinimas iš viršaus ir apačios).

8.
Priklausomai nuo kugelio storio, kepti apie 1-1,5 valandas.

9.
Tiekti karštą, supjausčius gabalėliais. Gardinti grietine.


Patarimai:

Vietoje grietinės šį kugelį tinka patiekti su varškės pagardu - 2 standartinius pakelius varškės (apie 360 g) ištrinti su 100-150 ml riebesnio pieno. Pagal skonį pasūdyti ir įmaišyti smulkintų krapų.


Vienu metu patogu kepti iš karto du kugelius. Vieną jų, supjausčius gabaliukais, galima laikyti šaldiklyje ir vėliau pašildyti keptuvėje.




admin · 2021-12-27 06:00 · 293 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt