TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Kapotos tešlos sausainiai
Kapotos tešlos sausainiai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
350 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų grietinės, 30% riebumo
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
pagal poreikį cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus, sviestą, grietinę suminkyti iki vientisos konsistencijos tešlos ir palikti nakčiai šaldytuve.

2.
Apvoliojimui išplakti iki putų kiaušinio baltymą.

3.
Standų tešlos gabalą galima perpjauti į dvi dalis, iškočioti 1 - 1,5 cm storio lakštą, supjaustyti juostelėmis (1,5 - 2 cm), vilgyti baltymo plakinyje, tuomet apvolioti cukruje ir iškart dėti sausainius į skardą, geriausia išklotą kepimo popieriumi.

4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 min. Reikia atidžiai stebėti, nes iškepa labai greitai ir gali sudegti. Jei juostelės plonytės, iškeps ir greičiau.


Patarimai:

Tešlą pjaustyti galima kokiu nors karbuotu aštriu įrankiu. Išeina graži vingiuota forma.




admin · 2021-12-27 00:00 · 287 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt