TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė muziejų diena Tarptautinė žavėjimosi augalais diena Gatvės Muzikos Diena
Nekeptas karamelinis tortas su bananais "Banoffee"
Nekeptas bananų tortas sBanoffee

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
85 gramai sviesto
Viršui:
300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
330 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 vienetai bananų
1.5 šaukšto citrinų sulčių
30 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina, bet labai tinka)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 šaukštelis želatinos (apie 3-4 g, galima nedėti, žr. patarimus)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną, jei naudojate, brinkinkite taip - į mažą indelį įpilkite 2 v.š. šalto vandens ir želatiną užbarstykite ant jo viršaus. Palikite išbrinkti 10-20 min.

2.
Sausainius susmulkinkite elektriniu trintuvu iki trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu.

3.
Kepimo formos (naudojau 21 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite sausainių masę ir spausdami rankomis suformuokite pyrago pagrindą bei daugmaž 4-5 cm aukščio sieneles.

4.
Padėkite pagrindą į šaldytuvą 10-15 minučių, kad sutvirtėtų (galima pagrindą pasiruošti ir iš vakaro).

5.
Karamelizuotą kondensuotą pieną išsukite šaukštu, jog būtų lengviau tepamas.

6.
Bananus supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais ir apšlakstykite puse šaukšto citrinos sulčių.

7.
Ant pyrago pagrindo dėkite vieną sluoksnį bananų, juos aptepkite karamelizuotu kondensuotu pienu. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą.

8.
Želatiną ištirpinkite virš garų vonelės ar atsargiai mikrobangėje. Palikite truputį atvėsti (kad liktų vos šilta, bet nebūtų karšta).

9.
Į šaltą grietinėlę sudėkite tirpią kavą ir likusį šaukštą citrinos sulčių. Paplakite iki truputį suputos. Toliau plakdami plona srovele supilkite ištirpintą želatiną, pamažu sudėkite cukrų, vanilinį cukrų. Išplakite iki grietinėlė ims laikyti formą.

10.
Plaktą grietinėlę paskleiskite ant torto viršaus. Tiekite arba iškart, arba dėkite į šaldytuvą, bet jame laikykite ne ilgiau valandos (jei nenaudojote želatinos) arba ne ilgiau paros (jei naudojote želatiną).


Patarimai:

Torto laikymas. Tradiciškai Banoffee kremas yra tik plakta grietinėlė, tad jei gaminsite be želatinos, ši tortą surinkite likus ne daugiau valandai prieš tiekiant (pagrindą galima pasiruošti iš vakaro). Jei želatiną naudojate, torto nelaikykite paruošo ilgiau kaip paros, nes bananai stovėdami tamsuoja.


Kremas. Jei norite šiek tiek tvirtesnio, skalsesnio kremo, trečdalį grietinėlės pakeiskite maskarponės sūriu. Tada darykite taip - pirmiausia maskarponę paplakite su cukrumi, vanile bei tirpia kava iki taps vientisa, o tada toliau plakdami per kelis kartus supilkite grietinėlę (prieš tai ją sumaišykite su tirpinta želatina, jei želatiną naudosite). Plakite iki kremas ims laikyti formą.


Bananai. Jeigu Banoffee tortą tieksite ne iškart, bananus būtinai rinkitės be taškelių ir dėmelių, t.y. kad būtų jau geltoni, bet tvirti ir gražūs, nepernokę. Labai prinokę bananai tamsuoja daug greičiau.




admin · 2021-12-26 21:00 · 199 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt