TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Daug norėsi - mažai turėsi
Minkšti virtinukai su varške ir morkomis
Minkšti virtinukai su varške ir morkomis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų vandens (šilto, apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
450 gramų riebios varškės
1 vienetas morkų (didelės, virtos su lupena)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis peletrūno (smulkinto)
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
pagal skonį kvietinių miltų (pabarstymui)
pagal poreikį vandens (virimui)
pagal poreikį druskos (virimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį.

2.
Į stiklinę įpilkite drungno vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir ištirpinkite, tuomet pamažu pildami į dubenį su miltais minkykite tešlą. Vandens viso gali ir neprireikti. Tešla turi nelipti prie rankų, nelabai minkšta ir nelabai kieta. Jeigu ji drėgnesnė nei norėtumėte įberkite dar šiek tiek miltų. Suminkykite tešlą į kamuolį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pabrinkti bent pusvalandį, kad taptu elastingesnė.

3.
Įdarui varškę pertrinkite per sietelį į dubenį.

4.
Morką nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka, sudėkite į dubenį su varške. Suberkite peletrūnus, įmuškite kiaušinį ir berkite druską. Viską gerai išmaišykite, kad masė taptu vientisa.

5.
Tešlą padalinkite į 2 - 3 dalis. Stalviršį pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlos lakštą. Su stikline išspauskite apskritimus, į vidurį dėkite po šaukštą įdaro, suformuokite virtinį ir šakute prispauskite šonus.

6.
Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos, užvirkite, sudėkite virtinius ir nuo užvirimo momento pavirkite 2 - 4 minutes, tuomet išgriebkite ir valgykite su pasirinktu padažu.




admin · 2021-12-26 09:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt