TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė muziejų diena Tarptautinė žavėjimosi augalais diena Gatvės Muzikos Diena
Citrininiai šilauogių keksiukai
Citrininiai šilauogių keksiukai

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
1 stiklinė šilauogių (+papuošimui)
180 gramų kvietinių miltų (+0.5 šaukšto šilauogėms apvolioti)
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų grietinės
90 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukštai aliejaus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 šaukštai cukraus pudros
2 lašai maistinių dažų (nebūtina)
1 šlakelis citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi Po vieną įmaišome kiaušinius. Supilame grietinę ir aliejų. Masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Supilame citrinos sultis ir suberiame žievelę. Tešlą išmaišome. Ji išeina puri ir lengva lyg debesėlis.

2.
Šilauoges apvoliojame miltuose ir suberiame į tešlą. Atsargiai išmaišome.

3.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles ir pripildome tešla apie ¾ jų tūrio.

4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Palikti atvėsti.

5.
Kremui maskarponę sumaišome su cukraus pudra ir citrinos sultimis.

6.
Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės kremą. Jei norisi, įmaišome maistinius dažus. Aš gerai neišmaišiau, nes man norėjosi, kad balta spalva gražiai persipintų su melsva.

7.
Sukrečiame kremą į konditerinį maišelį ir dekoruojame jau atvėsusius keksiukus. Papuošiame šilauogėmis.




admin · 2021-12-26 03:00 · 246 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt