TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-18 11:47
Farširuota višta
Farširuota višta



INGREDIENTAI:
400 g vištienos, maltos
2 kg vištos
Druskos
Pipirų
1 morkos, didelės
2 skiltelių česnako
1 saujelės ryžių
1 saujelės kedro riešutų
2 svogūnų
2 a.š. sviesto, kepimui
Druskos
Pipirų
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio


 

PARUOŠIMO BŪDAS:

"Išrenkite" vištą iš odos: perpjaukite odą per krūtinę, atskirkite nuo mėsos, palikdami tik sparnelius, kumpelius ir uodegytę. Visa tai darykite aštriu peiliu ir labai atsargiai, kad neįpjautumėte odos. Vištos "išnarą" įtrinkite prieskoniais, druska, česnaku. Ruoškite įdarą: apvirkite ryžius, pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir plonais šiaudeliais sutarkuotas morkas, po to sudėkite perpus perpjovę džiovintus abrikosus (galima dėti ir džiovintų slyvų, kedro riešutus ir sviestą, viską dar šiek tiek pakepkite. Dėkite į dubenį smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlės filė, maltą vištieną, prieskonius, druską, pipirus, kiaušinį, ryžius, apkepintas daržoves. Viską išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite į vištos odelę ir užsiūkite mediniais pagaliukais. Kepkite orkaitėje apie 1h 20 min. nuolat palaistidami kepinio padažu. Skanaus.




admin · 2021-12-26 00:00 · 237 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt