INGREDIENTAI: 1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
200 gramų varškės (petrintos per sietelį arba skirtos kepiniams)
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
2 šaukštai grietinės (su kaupu)
0.5 vieneto citrinų
0.5 šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į varškę įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tirpintą sviestą, manus, cukrų ir gerai išmaišyti.
2.
Citrinos sultis sumaišyti su soda, supilti į varškės masę, įtarkuoti citrinos žievelę ir dar kartą viską permaišyti. Palikti 20 minučių, kad manai išbrinktų.
3.
Supilti masę į kepimo indą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 minučių.