TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė muziejų diena Tarptautinė žavėjimosi augalais diena Gatvės Muzikos Diena
Grietininiai žagarėliai
Grietininiai žagarėliai

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų kvietinių miltų (+šiek tiek pabarstymui)
5 šaukštai grietinės (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas alkoholio
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
1 litras aliejaus (kepimui)
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišykite miltus su cukrumi ir druska. Įdėkite kiaušinių trynius, grietinę, supilkite alkoholį. Išminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet kočiojama.

2.
Tešlą perkelkite ant stalo ir "trankykite" mediniu kočėlu apie 10 - 15 min. Toks "trankymas" reikalingas tam, kad tešla taptų vienoda ir elastinga. Po kepimo tešla tampa trapi su didelių kiekių burbuliukų.

3.
Iškočiokite tešlą labai plonai. Pabarstykite trupučių miltų (kad tešla nepriliptų prie stalo) ir į stačiakampius, juos per vidurį perpjaukite. Vieną stačiakampio kraštą persukite per perpjautą vietą, taip perverdami.

4.
Virkite įkaitusiame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Išgriebkite ir dedame ant popierinio rankšluoščio.

5.
Nuvarvėjusias dėkite į dubenį ir barstykite cukraus pudra.




admin · 2021-12-25 12:00 · 338 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt