INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų miltų
250 mililitrų kefyro (arba raugintų pasukų)
70 mililitrų aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
7 gramai sausų mielių
Įdarui:
500 gramų jautienos faršo
150 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį malto muskato
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kefyrą supilti aliejų, suberti cukrų, šiek tiek pašildyti ir supilti mieles. Išmaišyti ir palikti šiltai 10 minučių, kad suputotų.
2.
Suberti druską, miltus ir gerai išmaišyti. Palikti tešlą šiltai, kad pakiltų 1 valandai.
3.
Įdarui faršą sumaišyti su smulkintu svogūnu, muskatu ir grietine, pagardinti druska, pipirais.
4.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkyti. Padalinti į 14 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną suploti delne į paplotėlį, į vidurį dėti įdaro, užspausti kraštus ir suformuoti apvalias vandeles.
5.
Sudėti bandeles į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamų sėklomis.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus tolygią auksinę spalvą, apie 20-25 minutes.