TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Tobulai lygūs ir purūs biskvito lakštai pagal Kūmutę
Tobuli biskvito lakštai



INGREDIENTAI:
6 vienetai kiaušinių (L dydžio)
200 gramų cukraus (balto)
200 gramų kvietinių miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
4 lakštams, naudojant 26 cm silikoninę formą, pasiruošiu 6 didelius (L) kiaušinius, 200 g balto cukraus, 200 g kvietinių miltų.

2.
Kiaušinius įmušu į plakiklio indą, tinka tiek mikseris, tiek virtuvinio kombaino S peiliai. Plaku penkiolika minučių, jums nepasirodė – penkiolika. Tuomet sudedu cukrų, plaku dar penkias. Tuomet įsijoju miltus ir juos atsargiai įmaišau į stebėtinai purią masę.

3.
Jungiu orkaitę ir nustatau 160 C.

4.
Silikoninei kepimo formai nereikia kepimo popieriaus, iš jos, kaip iš susegamos metalinės, per kraštus nebėga tešla, todėl labai pamėgau ruošti kepinius būtent tokiose. O ir jų kaina nebesikandžioja.

5.
Tešlą padalinu į tris arba keturias lygias dalis, dabar jau “atmušiau ranką“ ir žinau po kiek samčių pilti į formą vienam lakštui, bet pirmiems bandymams siūlyčiau supilstyti tešlą į vienodo tūrio indus, kad tešlos neliktų ar neduokdie nepritrūktų.

6.
Vieną porciją pilu į formą ir dedu į įkaitusią orkaitę, kepu 15 – 17 minučių. Jūsų orkaitėje tai nebūtinai bus tikslus laikas, pirmus lakštus stebėkite. Silikonas žavingas dar ir tuo, kad joje iškepęs lakštas atšoka nuo kraštų ir tokiu būdu matosi, kada lakštas iškepęs.

7.
Neišjungiant orkaitės, ištraukiu formą, ji labai greitai atvėsta. Lakštą išverčiu ant pasiruošto kepimo popieriaus, į formą pilu tešlos ir vėl visa procedūra nuo pradžių, kol iškepu visus lakštus.

8.
Lakštai VS biskvitas: Lakštai tobulai vienodi, pjaustant biksvitą be specialių įrankių, sunku taisyklingai atriekti. Kepant biskvitą, būna visokių cirkų – tai kepurė išauga, tai vidus subliūkšta, tai neiškepa iki galo. Paskutinis punktas apie prastą kepėją, žinoma, bet atradus lakštus, daugiau vieno biskvito kepti nebesinori.




admin · 2021-12-25 03:00 · 274 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt