INGREDIENTAI: 200 g sviesto
4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
4 gerai sunokę bananai
200 - 300 g miltų (priklauso nuo bananų dydžio, jei didesni, tai miltų reikia daugiau, tešla turi gautis grietinės tirštumo)
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
sauja išgliaudytų, nuplautų ir susmulkintų graikiškų riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trynius atskiriame nuo baltymų ir gerai išplakame su cukrumi ir vanile. Bananus nuplauname, nulupame ir pertrintus sudedame į trynių-cukraus masę. Gerai viską išmaišome. Beriame dalį miltų, maišome. Ištirpintą ir atvėsintą sviestą pilame į tešlą, gerai išmaišome. Beriame likusią dalį miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Vėl gerai išmaišome. Suberiame riešutus, išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Maišome tik kol tešla taps vienalytė, nepermaišome. Pilame į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) kepimo formą. Aš kepiau apvalioje kekso fomoje su skyle viduryje. Pašauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45-50 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo pyrago storio, ar pyragas jau iškepė tikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią pyrago dalį. Atvėsusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.