TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-18 13:10
Greitas ryžių troškinys su dešrelėmis
Ryžių troškinys su dešrelėmis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
6 vienetai karštai rūkytų dešrelių
180 gramų ryžių
350 mililitrų sultinio (arba vandens + sultinio kubelio)
1 vienetas pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dešreles susmulkinti kąsnio dydžio gabaliukais. Apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Dešreles išimti ir atidėti.

2.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Nedideliais gabalėliais supjaustyti pomidorą.

3.
Į keptuvę, kur kepė dešrelės sudėti svogūną, pakepinti porą minučių, kol suminkštės. Sudėti česnaką, pakepinti pusę minutės, kol paskleis aromatą. Sudėti pomidorus ir ryžius, patroškinti, kol pomidorai išleis sulčių.

4.
Pagardinti prieskoniais, užpilti sultiniu. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų ir troškinti apie 15 - 25 minutes, priklausomai nuo ryžių rūšies (pagal virimo laiką, nurodytą ant pakuotės).

5.
Kai skysčio ryžiuose beveik nebeliks, įmaišyti kepintas dešreles ir dar porą minučių patroškinti.

6.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais.




admin · 2021-12-24 09:00 · 293 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt