TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Erikas Erdvilas Rytė Julita Venancijus
Sotus kopūstų apkepas su mėsos kukulaičiais
Kopūstų apkepas su mėsa

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
800 gramų kopūstų
500 gramų kiaulienos faršo
500 mililitrų vandens
240 gramų konservuotų pomidorų
150 gramų ryžių
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų
0.5 šaukštelio rozmarino
0.5 šaukštelio čiobrelių
1 žiupsnelis cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaulienos faršą įmušti kiaušinį, suberti kajeno pipirus, rozmariną, čiobrelius, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkyti.

2.
Paimti puodą, kurį galima dėti į orkaitę. Įpilti šlakelį aliejaus, sudėti pusžiedžiais pjaustytą svogūną, juostelėmis pjaustytą papriką ir kopūstą. Viską maišant kepti apie 15 minučių.

3.
Sudėti konservuotus pomidorus, suberti maltas paprikas, cukrų, ryžius. Užpilti verdančiu vandeniu, pagardinti druska, juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišyti, užkaitinti iki virimo ir išjungti.

4.
Ant viršaus išdėlioti kiaulienos faršo rutuliukus, juos šiek tiek paspausti ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 minučių arba tol, kol iškeps.




admin · 2021-12-24 00:00 · 229 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt