INGREDIENTAI: 9 vienetai žalių pomidorų
3 šaukšteliai jūros druskos
1 saujelė baziliko
1 saujelė peletrūno
1 saujelė garbanotų petražolių
šiek tiek česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žalius pomidorus įpjaunu dviem pjūviais per pusę ir dar per pusę, ne iki galo, paliekant bent 2-3mm iki apačios ir tarpus įtrinu stambia jūros druska. Kiekis priklauso nuo to, kokį sūrumą mėgstate, aukso viduriukui vienam vidutiniam pomidorui imu apie 1/3 a. š. druskos.
2.
Dideliam inde sumaišau (vienodom proporcijom) smulkiai sukapotus bazilikus (raudonus ir žalius), peletrūnus, garbanotas petražoles ir labai smulkiai kapotus česnakus (vėlgi, skonio reikalas kiek). Mišinį kemšu į įpjautas vietas ir pomidorus pjūviu aukštyn dedu į puodą.
3.
Pomidorus pridengiu medine lentele ir paslegiu. Po 10 dienų jau galima ragauti nuostabiųjų pomidorų.
4.
Patarimas: Nepilkite vandens, kad ir kaip norėtųsi, užteks pomidorų sulčių, nedėkite jokių kitų žolių – krapų ar gelsvių ar pan.