INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų
1 saujelė alyvuogių
2 skiltelės česnako
1 vienetas batono (Prancūziškas (arba paprastas))
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis balzaminio acto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų (juodi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir išpjauti sėklytes. Tuomet pomidorą susmulkinti.
2.
Batoną paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje su šlakeliu aliejaus,
3.
Pomidorus sumaišyti su smulkintu česnaku, druska, aliejumi, juodaisiais pipirais ir balzamiko actu. Dėti ant batono.
4.
Galiausiai uždėti po keletą alyvuogių griežinėlių.
5.
Tikrai vasaros lengviems ir skaniems pusryčiams tinkamas receptas.