AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
300 gramų speltų miltų (šviesių + šiek tiek pabarstymui, minkymui ir kočiojimui)
2 šaukštai moliūgų tyrės (receptas čia)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, dėkite moliūgų tyrę, suberkite miltus. Sumaišykite ir išminkykite tešlą. Palengvinimui galima naudoti virtuvės kombainą. Jei tešla lipni, reikia dėti daugiau miltų, jei per biri - dar šiek tiek tyrės.
2.
Stalą gausiai pabarstykite miltais.
3.
Paruoštą tešlą padalinkite nedidelėmis dalimis ir, naudojant makaronų gamybos mašinėlę, ruoškite lakštus. Gaminant be mašinėlės, tešlą užtektų dalinti į dvi - tris dalis ir pakankamai plonai iškočioti. Iškočiotą tešlą supjaustykite vidutinio pločio juostelėmis.
4.
Makaronus dėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 1-2 minutes.
5.
Gardinkite mėgstamu padažu ir sūriu ar kitais priedais.