TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gostautas Eisvydė Marcijonas Agnė
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“



INGREDIENTAI:
19 cm skersmens tortui (apie 1 kg) reikės

Lakštams:
240 g miltų
100 g sviesto
75 g grietinės
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Kremui:
450 ml pieno
1 a. š. vanilinio cukraus arba maltos vanilės (naudojau Dansukker maltą)
125 g cukraus
4 kiaušinių trynių
40 g miltų
200 g sviesto
Spanguolių uogienės sluoksniui:
300 trintų spanguolių su cukrumi
2 a.š. krakmolo (užpilto turpučiu šalto vandens)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Torto lakštų gamyba: 1. Miltus išberkite ant didelės pjaustymo lentos ar ant stalo, pasitiesę kepimo popieriaus (aš būtent taip ir dariau). 2. Tuomet suberkite miltus ir padarykite duobutę, į kurią sutarkuokite šaltą sviestą (labai patogu tarkuoti nuolat pamirkant sviestą į miltus). 3. Kapokite peiliu, kol susidarys trupiniai. 4. Po to, vėl padarykite duobutę, į ją supilkite grietinę, druską, įmuškite kiaušinį ir toliau kapokite peiliu, kol tešla taps minkoma rankomis, tai yra visi produktai susimaišys į vientisą masę. 5. Išminkytą tešlą padalinkite į 7 dalis ir dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. 6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. 7. Kiekvieną lakštą labai plonai iškočiokite, galima ant kepimo popieriaus. 8. Aš kiekvieną lakštą apipjausčiau, naudodama 20 cm skersmens kepimo formos dugną, o atraižėles kepiau kartu su kiekvienu lakštu, jie buvo skirti trupiniams. Reikia nepamiršti, kad kepant lakštai traukiasi, manieji gavosi 19 cm skersmens. 9. Nepamirškite kiekvieno lakšto subadyti šakute. Kremo gamyba: 1. Pieną su vanilinu užvirinkite ir palikite vėsti. 2. Trynius išplakite su cukrumi. Sudėkite miltus ir vėl gerai išplakite. 3. Nuolant maišydami supilkite pravėsusį pieną (karštas pienas sutrauks trynius). 4. Gautą masę kaitinkite ant silpnos uginies, nuolat maišydami apie 5-8 minutes, kol masė pradės tirštėti. . Aš masę po to dar perkošiau. 5. Į šiek tiek pravėsusį kremą sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite. Spanguolių uogienės gamyba: Šaldytas trintas spanguoles su cukrumi užvirinkite ir sudėkite krakmolą, ištirpintą vandenyje, supilkite nuolat maišydami ir dar kart užvirkite. Torto surinkimas: Į torto formą dėkite lakštą, būtinai pūslėta puse į apačią, aptepkite kremu, vėl tešlos lakštas, kremas ir t.t. Vieną lakštą aš aptepiau spanguolių uogiene. Tortą paslėkite porai valandų, tai daryti nėra būtina, bet aš darau, kad paviršius būtų lygusir lakštai geriau sugertų kremą. Po to aptpekite likusiu kremu ir padenkite susmulkintais trupiniais (likusiais nuo lakštų atraižėlių). Tortą rekomenduojama palikyti šaldytuve bent 2-3 dienas.




admin · 2021-06-18 21:00 · 250 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt