TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-19 04:24
Tradicinis "Gazpacho" - šalta ispaniška pomidorų sriuba
Šalta pomidorų sriuba gazpacho gaspačio

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų pomidorų (nuplikytų, be odelių)
6 centimetrai prancūziško batono (arba poros riekelių batono arba čiabatos duonelės)
2 vienetai paprikos
1 vienetas agurkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
8 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai raudonojo vyno acto
1 šaukštelis cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bagetei (arba batonui, jeigu naudojate ne bagetę) nupjaustykite pluteles, užpilkite ją puse stiklinės vandens ir palaikykite vieną minutę. Tada duoną nusunkite ir nuspauskite vandens perteklių.

2.
Mirkytą duoną, į keletą dalių perpjautus pomidorus (be odelių), nuvalytas, kubeliais pasmulkintas paprikas, pasmulkintą agurką (be žievelės), pasmulkintą svogūną bei česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos tyrės. Jeigu sunku trinti arba konsistencija per tiršta, tai įpilkite dar šlakelį vandens ir pertrinkite. Jeigu norite visiškai kreminės sriubos, galite tyrę papildomai perkošti per sietelį ar marliuką.

3.
Supilkite aliejų, actą, cukrų ir viską išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

4.
Sriubą šaldytuve palaikykite bent 2 valandas, kad ji atšaltų ir pasiskirstytų skoniai.

5.
Sriubą tiekite išpilstę į lėkštes ir įdėję šviežių kubeliais pjaustytų agurkų, paprikų, papuoškite bazilikais. Prie sriubos tiks paskrudinta ir aliejumi apšlakstyta šviesi duona.




admin · 2021-03-04 06:00 · 148 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt