INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
200 mililitrų pieno
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis sodos (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos
1 litras aliejaus (kepimui)
1 šaukštas medaus
Sirupui:
200 mililitrų vandens
200 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinti, supilti pieną, grietinę ir išmaišyti. Į masę suberti persijotus miltus ir sodą, ir užminkyti tešlą. Tešlą sudėti į maišelį ir palikti pailsėti 15 minučių.
2.
Iš tešlos iškočioti kuo plonesnį lakštą, supjaustyti 10x10 centimetrų kvadratėliais, per vidurį įpjauti kelias įpjovas, galus sujungti ir užspausti, vieną galą perkišti per vidurio įpjovą.
3.
Sirupui į vandenį supilti cukrų ir virti 5 minutes. Tada įdėti medų ir laikyti jį verdantį.
4.
Žagarėlius dėti į įkaitintą aliejų ir kepti, kol pagels. Iškeptus žagarėlius pamerkti į verdantį sirupą ir tuoj pat ištraukti.