TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Skanioji "Balandėlių lazanija"
Balandėlių apkepas lazanija



INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (vidutinio dydžio)
600 gramų faršo (skaniau riebesnio)
250 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas morkų (didesnių)
3 šaukštai pomidorų padažo
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
150 mililitrų pieno
150 mililitrų vandens (likusio nuo kopūstų virimo)
30 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
100 gramų sūrio (galima ir nedėti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.
Pirmiausia pasiruoškime apvirtų kopūsto lapų - iš kopūsto išpjaukite šerdi, o tada kopūstą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį (vanduo kopūstą turi apsemti) ir pavirkite 5-10 min. Tada kopūstą išimkite ir atskirkite viršutinius suminkštėjusius lapus (tuos, kurie lengvai nusiims). Kopūstą vėl gražinkite į verdantį vandenį, dar pavirkite ir vėl atskirkite lapų. Šiai lazanijai jums pakaks apie 10-12 lapų. Jeigu kažkurie atskiriant įplyš, nieko tokio, jie vis tiek puikiai tinkami.

2.
Pasiruošiame padažą: keptuvėje ant sviesto apkepiname miltus iki gražiai pagels ir paskleis malonų kvapą. Į miltus intensyviai maišydami (o dar geriau - plakdami šluotele) supilame pieną, sumaišytą su nuo kopūsto apvirimo likusiu vandeniu. Pakaitiname ant vidutinės ugnies iki kol padažas sutirštės. Nuimame nuo kaitros, įmaišome grietinę, pagal skonį pagardiname druska bei pipirais.

3.
Pasiruošiame faršą - jį sumaišome su virtais ryžiais, sutarkuota per burokine tarka morka ir pomidorų padažu. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, galima dar įbeti mėgiamų mėsos prieskonių.

4.
Į apkepo indą (tinka tiek apvalus, tiek stačiakampis, tikslus dydis bei forma nėra labai svarbu) dedame sluoksnį kopūstlapių, ant jų - sluoksnį faršo, ant faršo paskirstome dalį balto padažo. Sluoksniavimą dar pakartojame 1 arba 2 kartus, iki kol baigiasi ingredientai. Viršutinis sluoksnis turėtų būti balto padažo.

5.
Indą uždengiame folija ir dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45-50 min. Tada išjungiame orkaitės kaitrą, nuimamę foliją, ant lazanijos viršaus užberiame tarkuoto sūrio ir paliekame lazanij1 pastovėti karštoje orkaitėje dar apie 10 minučių, kad sūris gražiai išsilydytų.

6.
Traukiame, pjaustome ir skanaujame!




admin · 2021-02-07 09:00 · 639 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt