INGREDIENTAI: 200 gramų juodojo šokolado
3 vienetai kiaušinių
125 gramai miltų
125 gramai sviesto
100 gramų cukraus
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į švarius (išvirintus) kiaušinio lukštus įpilti šiek tiek aliejaus ir su mažu teptuku ištepti kiaušinio vidines sieneles.
2.
Kiaušinio lukštus sudėti į keksiukų kepimo indukus ir apvinioti folija, kad lukštai stovėtų ir nevirstų.
3.
Šokoladą su sviestu ištirpinti garų vonelėje.
4.
Kiaušinius išplakti su cukrumi.
5.
Miltus, kakavą ir druską sumaišyti. Suberti miltų masę į plaktus kiaušinius, supilti ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišyti.
6.
Atsargiai pripildyti kiaušinio lukštus 2/3 kiaušinio tūrio ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min.