INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai kiaušinių baltymų
3 šaukštai burokėlių sulčių (nebūtina, suteikia spalvą)
1 šaukštas krakmolo
1 skiltelė česnako
1.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustykite gabalėliais, dėkite česnaką, supilkite grietinėlę, berkite krakmolą.
2.
Viską sutrinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės, tuomet dėkite kiaušinių baltymus ir dar kartą pertrinkite iki vientisumo. Supilkite burokėlių sultis, prieskonius ir vėl sutrinkite.
3.
Pusę masės dėkite ant folijos, formuodami "kalnelį" - dešrą, standžiai susukite foliją, užsukite galus. Suvyniokite į kaitinimui tinkamą maistinę plėvelę (pavyzdžiui, kepimo rankovę), taip, kad ji standžiai priglustų prie dešros ir sandariai užriškite galus. Galite pradžioje dėti į vieną plėvelės sluoksnį, užrišti ir tuomet dėti į antrą, jog būtų dar standžiau ir sandariau. Kad pavyktų gražesnės formos, galima aprišti siūlu. Tą patį darykite su antra masės puse.
4.
Dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie pusvalandį, kas 15 minučių apverčiant. Išvyniojame tik visiškai atvėsusią.