TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Filemonas Sikstas Rimkantas Girmantė Odeta
Švilpikai su grietinės padažu
Švilpikai su grietinės padažu

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
200 gramų bulvių (virtų arba bulvių košės)
80 gramų miltų (+dar trupučio kočiojimui)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
Padažui:
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves sugrūskite įberkite druskos ir kiaušinį. Viską gerai išmakaluokite šakute. Suberkite miltus ir juos taip pat išmaišykite šakute. Labai gerai ir svarbiausia ilgai makaluoti miltų negalima. Geriau jau berkite ant stalo viską daugiau- mažiau išmaišę. Mat ilgiau maišant ar minkant masė pasidarys gliti, limpanti prie rankų.

2.
Padarykite ritinėlį. Pradžioje tik formuokite jį, o po to pasibarstę miltais stalą užbaikite formuoti. Bet svarbiausia nepadauginkite miltų kočiojant. Geriau jau jų mažiau, kad masė būtų minkšta. Ritinėlį supjaustykite 2 cm. gabaliukais. Ir juos pavartykite miltuose lengvai paspausdami iki 1 cm. storio.

3.
Švilpikus dėkite į įkaitintą su lydytu sviestu ar aliejumi keptuvę ir kepkite vis apvesdami kol gražiai apskrus. Kol švilpikai kepa atskirame inde ištirpdykite sviestą, Kai jis ištirps sudėkite grietinę ir įberkite truputį druskos. Leiskite grietinei užvirti (jei jūsų grietinė riebi). Jei naudojate liesą grietinę- tik pašildykite jos neužvirinę.

4.
Jei švilpikus gaminsite iš didesnio kiekio bulvių, kepkite juos orkaitėje didelėje nepridegančioje kepimo formoje arba ant gerai sviestu ištepto kepimo popieriaus 200 C temperatūroje apie 10 min. kol gražiai iškils ir pagels. Jei reikia kepdami juos apverskite.

5.
Jei mėgstate įvairias žoleles švilpikų masę galite paskaninti čiobreliais arba trupučiu rozmarino, šviežiais smulkintais krapais ar petražolėmis.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"



admin · 2020-10-23 12:00 · 310 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt