TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-20 08:08
Kepti rabarbarai su baltuoju šokoladu ir grietinėle
Kepti rabarbarai su baltuoju šokoladu ir grietinėle

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
700 gramų rabarbarų
150 gramų balto šokolado
4 šaukštai skysto medaus
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas malto imbiero (naudojome "Santa Maria")
1 vienetas vanilės ankšties
1 vienetas cinamono žievelė (naudojome "Santa Maria")
Patiekiant:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštelis cukraus pudros
1 šaukštelis malto kardamono (naudojome "Santa Maria")
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite 5 cm dydžio gabalėliais ir sudėkite ant per pusę perlenkto aliuminio folijos lakšto. Pašlakstykite medumi.

2.
Vanilės ankštį perpjaukite pusiau ir išgremžkite sėklas.

3.
Vanilės ankštį, sėklas, cinamono lazdelę, sviestą ir imbierą sudėkite į puodą. Kaitinkite, kol sviestas ištirps, o tada supilkite mišinį ant rabarbarų. Suvyniokite rabarbarus į plokščią paketėlį ir ant karštos liepsnos kepkite 10-15 minučių.

4.
Baltąjį šokoladą sulaužykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite ant per pusę perlenkto aliuminio folijos lakšto su užlenktais krašteliais. Kepkite, kol šokoladas taps auksinės rusvos spalvos. Tada atvėsinkite ir sutrupinkite į mažus gabalėlius.

5.
Į šaltą grietinėlę įmaišykite cukraus pudrą, maltą kardamoną ir vanilinį cukrų. Išplakite grietinėlę iki standžių putų.

6.
Rabarbarus patiekite su plakta grietinėle ir baltuoju šokoladu.



Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.



admin · 2020-10-23 00:00 · 287 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt