TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Gyvenimas be vyro - kartesnis už pipirą
Mano pirmasis Napoleono tortas
Mano pirmasis Napoleono tortas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų miltų
300 gramų sviesto
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų sviesto
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto
Pertepimui:
šiek tiek spanguolių uogienės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus supilti ant stalo ir viduryje padaryti duobutę, į ją dėti gabalėliais pjaustytą sviestą. Kapoti peiliu, kol miltai su sviestu susimaišo nedideliais gumulėliais. Į mišinį dėti likusius tešlos ingredientus: grietinę, kiaušinius ir druską. Viską sumaišyti ir gerai išminkyti, kad tešla neliptų prie rankų. Tešlą padalinti į 8 gabalėlius ir, sudėjus į maišelius, dėti į šaldytuvą porai valandų. Tešlą galima pasidaryti iš vakaro.

2.
Kremui sviestą išlydome, po truputį įmaišome kondensuotą pieną. Paliekame truputį atvėsti.

3.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. Išimtą tešlos kamuolėlį kočiojame ant kepimo popieriaus kuo ploniau, bet ne per plonai, kad nesuplyštų. Lakštus, kiek telpa, dedame ant skardos, subadome šakute ir kepame, kol lakštas gražiai paruduos.

4.
Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius lakštus jau galima surinkti į tortą. Tą lakšto dalį kuri yra pūslėta, dedame į apačią, aptepame sviesto ir kondensuoto pieno kremu - kuo daugiau, tuo skaniau! Ant viršaus dedame kitą lakštą ir vėl sutepame kremu. Vėliau pertepant porą lakštų pertepame spanguolių uogiene. Taip sluoksniuojam tortą keičiant pertepimus. Torto kraštus ir viršų užtepiau likusiu kremu ir apibarsčiau likusiu sutrupintu lakštu. Skaniausia tortą ragauti kitą dieną, o su kiekviena diena pastovėjus jis darosi dar skanesnis...




admin · 2020-10-22 12:00 · 292 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt