TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Akys - dvi, kelių - šimtai
Burnoje tirpstantis Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis
Burnoje tirpstantis Niujorko sūrio pyragas su vyšniomis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
80 gramų sausainių
35 gramai sviesto
Kremui:
450 gramų kreminio sūrio (pvz., Filadelfijos)
130 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2.5 šaukšto graikiško jogurto
0.5 šaukšto citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
2 lašai vanilės ekstrakto
Viršui:
300 gramų vyšnių (be kauliukų)
50 gramų cukraus
2 šaukštai vandens (šalto)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
2 gramai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui skirtus sausainius sutriname maisto smulkintuvu. Įmaišome išlydytą sviestą. Aš naudojau 16 cm torto žiedą be dugno, todėl pastarąjį apdengiau aliuminio folija, gerai užspaudžiant iš išorės, kad kepant kremas neišbėgtų. Paskleidžiame sausainius ir labai gerai suspaudžiame.

2.
Ruošiame kremą: Išsukame dubenyje kreminį sūrį, cukrų, vanilės ekstraktą, druską ir jogurtą, kad nebūtų gumulėlių. Įmaišome po vieną kiaušinius. Įpilame citrinos sulčių. Supilame kremą ant sausainių pagrindo.

3.
Įkaitiname orkaitę iki 150 C. Kepame sūrio pyragą apie 1 valandą - pajudinus pyragą, centras turi drebėti. Ištraukiame ir atvėsiname. Po to dedame į šaldytuvą 12 valandų arba per naktį.

4.
Vyšnias reikėtų pasiruošti likus kelioms valandoms iki patiekmo. Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir suberiame į nedidelį puodą. Suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pradeda virti. Verdame 3 minutes nuo virimo pradžios.

5.
Nedideliame puodelyje sumaišome kukurūzų krakmolą su vandeniu. Supilame į verdančias vyšnias, maišome, kol vyšnių skystis sutirštėja (tai įvyks labai greitai). Nukeliame nuo ugnies, paliekame šiek tiek atvėsti. Įmaišome šaltame vandenyje išbrinkusią želatiną. Perpilame vyšnias į švarų indelį ir paliekame atvėsti.

6.
Sūrio pyragą perkeliame į lėkštę, kurioje patieksime, bet metalinio žiedo nenuimame. Uždedame atvėsintas vyšnias ant 12 valandų pastovėjusio sūrio pyrago. Paliekame šaldytuve 1 - 2 valandas, kad vyšnios šiek tiek sutvirtėtų. Nuimame metalinį žiedą ir patiekiame.


Patarimai:

Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2020-10-22 09:00 · 309 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt