TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima
Traškūs vištienos sparneliai su Buffalo padažu
Traškūs vištienos sparneliai su padažu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo vištienos sparnelių (supjaustytų į 2 dalis, be smailiosios sparnelio dalies)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus
Padažui:
110 mililitrų aštraus padažo (raudono, skysto)
60 gramų sviesto
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sparnelius nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Tada sudedame į dubenį, užberiame kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišome, kad visi sparneliai juo tolygiai pasidengtų.

2.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame šlakeliu aliejaus. Išdėliojame sparnelių dalis, kad neliestų vienas kito.

3.
Šauname į iki 120 C laispnių įkaitintą orkaitę, apatinę orkaitės lentyną. Kepame 30 minučių. Tada kepimo skardą perkeliame į vidurinę lentyną, orkaitės kaitrą padidiname iki 220 C ir kepame dar 35-45 min, kol sparneliai įgauną auksinę spalvą.

4.
Kol kepa sparneliai pasigaminame padažą. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Supilame aštrų padažą, pagardiname cukrumi bei druska, išmaišome ir kaitiname, kol cukrus ištirpsta. Tada paliekame stovėti šiltai, kol iškeps sparneliai.

5.
Iškepusius sparnelius išimame iš orkaitės, sudedame į didelį dubenį ir sumaišome su šiltu padažu. Iškart patiekiame.


Patarimai:

Prie sparnelių labai tinka švieži morkų ir saliero stiebų gabalėliai.




admin · 2020-10-21 09:00 · 282 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt