TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-03-29 02:29
Mielinės bandelės „Cross Buns“
Mielinės bandelės „Cross Buns“

Porcijų skaičius: 9


INGREDIENTAI:
450 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
3 vienetai kiaušinis
200 gramų razinų
125 mililitrai pieno (šilto)
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų (tarkuotos)
20 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį malto cinamono
pagal skonį gvazdikėlių
pagal skonį muskato drožlės
Papuošimui:
3 šaukštai kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1 šlakelis vandens
Aptepimui:
pagal poreikį skysto medaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Razinas užmerkite juodojoje arbatoje arba vandenyje (geriausia iš vakaro ar bent kelias valandas iki gaminimo).

2.
Mieles užberkite 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu, kad mielės suaktyvėtų.

3.
Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, sudėkite pieno ir mielių masę, tarkuotą citrinos žievelę. Išmaišykite.

4.
Miltus sumaišykite su prieskoniais, druska ir po truputį berkite į tešlą nuolat maišydami. Sudėkite sviestą ir maišykite tešlą 10–15 min. (naudokite maišytuvą tešlai).

5.
Įminkykite razinas, uždenkite rankšluostėliu, palikite šiltai kilti 1 val.

6.
Tešlą padalykite į 9–12 kamuoliukų (priklauso nuo to, kokio dydžio bandelių norite).

7.
Sudėkite į kepimo formą ir palikite dar pusvalanduką kilti.

8.
Sumaišykite miltus su vandeniu. Turi gautis riebios grietinės tirštumo masė. Sudėkite į maišelį, nukirpkite kraštelį ir išspauskite po kryželį ant kiekvienos pakilusios bandelės.

9.
Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 20 min. Karštas bandeles sutepkite medumi. Skanaujame atvėsusias.




admin · 2023-03-20 00:00 · 228 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt