TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima
Pyragas "Auksinė žuvelė"
Pyragas "Auksinė žuvelė"

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
800 gramų miltų
0.5 litro pieno
1 vienetas kiaušinių
40 gramų aliejaus
40 gramų sviesto
8 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
Įdarui:
5 vienetai bulvių
2 vienetai svogūnų
2 vienetai lydekos
400 gramų baravykų
4 šaukštai grietinės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkite tešlą: Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti. Padalinkite tešlą į 3 dalis: 1) Papuošimai 2) Apatinis sluoksnis 3) Viršutinis sluoksnis

2.
Grybus supjaustyti ir pakepinti svieste, pridėti grietinės ir troškinti. Bulvės supjaustyti apskritimus ir virti, kol suminkštės.

3.
Iškočioti apatiniam sluoksniui skirtą tešlą. Išpjauti žuvies formą. Ant tešlos dėti virtas bulves, druska. Po to griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies - grybus.

4.
Iškočioti viršutiniams sluoksniui skirtą tešlą ir taip pat išpjauti žuvies formą (didesnė, negu apatinis sluoksnis). Dėti ant pyrago ir gerai užspausti.

5.
Iškočiokite likusią tešlą ir stikliuku išpjaukite apskritimus. Atskirkite kiaušinio baltymą bei trynį. Baltymais sutepti pyragą (neplakti) ir dėti ant tešlos apskritimus, kad būtų panašu į žvynus. Padaryti akys ir kitas žuvies detalias. Aptepti tryniu ir kepkite 200 °C orkaitėje 30 minučių. Skanaus.




admin · 2022-09-29 21:00 · 205 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt