TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės) diena Tarptautinė bučinių diena
Huevos Motuleños – meksikietiškas pusryčių patiekalas
Huevos Motuleños – meksikietiškas pusryčių patiekalas

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
6 vienetai tortilijų
6 vienetai kiaušinių
150 gramų varškės sūrio (sūraus, sutrupinto)
100 gramų rūkyto kumpio (smulkinto)
1 vienetas avokadų
1 vienetas plantanai
12 šaukštų konservuotų žirnelių
Užtepimui:
250 gramų pupelių
250 mililitrų vandens (virinto)
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas svogūnų
3 žiupsneliai druskos
3 žiupsneliai juodųjų pipirų
Kepimui:
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
Padažui:
4 vienetai pomidorų
0.5 vieneto svogūnų
1 vienetas kalendros
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
2 skiltelės česnako

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Užtepui pupeles užpilame šaltu vandeniu, paliekame bent kelioms valandoms, kad išbrinktų. Kai pupelės išbrinks – suberiame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir verdame tol, kol pupelės pasidarys visiškai minkštos. Išvirus pupeles nukošiame.

2.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kepame, kol pasidaro švelnios auksinės spalvos. Apkepintą svogūną sumaišome su pupelėmis ir viską sutriname iki vientisos masės. Po to sutrintą masę dedame į keptuvę, supilame 60 ml alyvuogių aliejaus, 200 ml vandens. Ir maišydami troškiname ant vidutinės ugnies, kol gauname vientisą masę, reikia, kad vanduo nugaruotų ir liktų tik pupelių užtepas. Jei norite skystesnio užtepo – pilkite kiek daugiau vandens.

3.
Padažas – pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, paliekame 5 - 7 min. Tada išimame iš vandens, sudedame į kokteilinę kartu su nuluptu svogūnu ir česnako skiltelėmis. Viską sutriname iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitiname aliejų, supilame padažą, pagardiname druska ir pipirais pagal skonį, įdedame kalendros šakelę ir kaitiname ant vidutinės ugnies ~10 - 15 min, vis pamaišant, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

4.
Plataną nulupame, supjaustome griežinėliais, kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol apskrunda iš abiejų pusių. Išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio.

5.
Mažoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnos ugnies. Po vieną, trumpai kepame kiaušinius, kad trynys išliktų skystas. Pagardiname druska, pipirais, dedame į lėkštę ir atidedame į šoną.

6.
Kitoje keptuvėje įkaitiname 100 ml aliejaus ant aukštesnės nei vidutinė ugnies, dedame po vieną tortiliją, ją apskrudiname iš abiejų pusių (~1 - 2 min kiekvieną pusę), kol gražiai apskrunda, dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visas tortilijas.

7.
Į lėkštę dedame po 2 tortilijas, jas aptepame pupų užtepėle, ant kiekvienos tortilijos viršaus dedame po 1 kiaušinį. Aplink kiaušinius apipilame pasiruoštu padažu, apibarstome susmulkintu kumpiu, žirneliais, pridedame kelis avokado ir apkepto platano griežinėlius ir viską apibarstome sūriu. Taip paserviruojame 3 lėkštes. Skanaus!!!




admin · 2022-06-22 21:00 · 30 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt