TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 17:48
Šaltiena "Gerulis"
Šaltiena "Gerulis"



INGREDIENTAI:

PARUOŠIMO BŪDAS:

<div class="ingredients"> <h2>Ingredientai:</h2> <p>4 vi&scaron;tienos kul&scaron;elių}<br /> 1 kg jautienos kumpio<br /> 70 g želatinos<br /> 1 skardinės konservuotų žirnelių<br /> 1 skardinės konservuotų kukurūzų<br /> Druskos<br /> Pipirų<br /> 1 galvos česnako<br /> &nbsp;</p> <p>Papuo&scaron;imui:<br /> De&scaron;ros, &scaron;lapios<br /> Pipirų, žirneliais<br /> &nbsp;</p> </div> <div class="recipe_make"> <h2> <p>Gaminimas:</p> </h2> <p style="text-align: justify">Vi&scaron;tienos kul&scaron;eles kartu su jautienos kumpių sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome ant stoprios ugnien kol užvirs.<br /> Užvirus, nupilame vandenį, apiplaumane mėsa, vėl užpilame &scaron;altų vandenių ir vedame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2val.<br /> Beviriant mūsų mėsai į puodą dedam 1 galvą svogūno(kad sultinys būtu skaidresnis), 1 vidutinio dydžio moką. Viską pasūdome, papipiriname.<br /> I&scaron;virus, i&scaron;imame mėsa, perko&scaron;iame sultinį per sietelį. Atvėsinta mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzliu ir pan. Supjaustome kubeliais.<br /> Į nedidelę gilią lek&scaron;tę atpilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame i&scaron;brinkti ~ 15-20 min.<br /> Kol želatina brinksta į likusi sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukuruzus.<br /> I&scaron;brinkusį želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visi&scaron;kai i&scaron;tirps, užvirti nereikia.<br /> I&scaron;tirpintą želatiną supilame į &scaron;altieną, i&scaron;spaudome visą galvą česnako.<br /> &nbsp; Imam tu&scaron;čią plastmasinį butelį nuo &quot;Coca-Colos&quot; ar &quot;Sprite&quot; nupjauname jam dugna ir apverčiame auk&scaron;tin galvą ir įstatome į stiklainį.<br /> Į taip paruo&scaron;tą butelį sudedame &scaron;altieną ir pastatome &scaron;altai per naktį.<br /> Kitą dieną su žirkliu pagalbą nukerpame butelio kra&scaron;tą ir atsargiai i&scaron;imame &scaron;altieną.<br /> Papuo&scaron;iame: I&scaron; de&scaron;ros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. I&scaron; pipirų žirnelių akytes.</p> </div>




admin · 2022-04-20 03:00 · 361 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt