INGREDIENTAI: PARUOŠIMO BŪDAS:
<div class="ingredients"> <h2>Ingredientai:</h2> <p>4 vištienos kulšelių}<br /> 1 kg jautienos kumpio<br /> 70 g želatinos<br /> 1 skardinės konservuotų žirnelių<br /> 1 skardinės konservuotų kukurūzų<br /> Druskos<br /> Pipirų<br /> 1 galvos česnako<br /> </p> <p>Papuošimui:<br /> Dešros, šlapios<br /> Pipirų, žirneliais<br /> </p> </div> <div class="recipe_make"> <h2> <p>Gaminimas:</p> </h2> <p style="text-align: justify">Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpių sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome ant stoprios ugnien kol užvirs.<br /> Užvirus, nupilame vandenį, apiplaumane mėsa, vėl užpilame šaltų vandenių ir vedame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2val.<br /> Beviriant mūsų mėsai į puodą dedam 1 galvą svogūno(kad sultinys būtu skaidresnis), 1 vidutinio dydžio moką. Viską pasūdome, papipiriname.<br /> Išvirus, išimame mėsa, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsinta mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzliu ir pan. Supjaustome kubeliais.<br /> Į nedidelę gilią lekštę atpilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min.<br /> Kol želatina brinksta į likusi sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukuruzus.<br /> Išbrinkusį želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia.<br /> Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, išspaudome visą galvą česnako.<br /> Imam tuščią plastmasinį butelį nuo "Coca-Colos" ar "Sprite" nupjauname jam dugna ir apverčiame aukštin galvą ir įstatome į stiklainį.<br /> Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį.<br /> Kitą dieną su žirkliu pagalbą nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną.<br /> Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.</p> </div>