INGREDIENTAI: Tešlai:
360 gramų miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų grietinės
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno (+4 šaukštų)
500 mililitrų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių trynių
9 šaukštai cukraus
60 gramų sviesto
4 šaukštai pieno
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, įdėti grietinę ir viską išmaišyti. Suberti druską ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti plonai, pjaustyti 3x20 centimetrų juostelėmis.
2.
Tešlos juostelėmis apvynioti vamzdelį, dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, tuo galu, kur jungiasi siūlė. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol lengvai paruduos. Atvėsinti ir tik tada nuimti nuo vamzdelio.
3.
Į puodą supilti 500 ml pieno ir užvirti iki virimo ant vidutinės ugnies. Į dubenėlį sudėti kiaušinių trynius, 6 šaukštus cukraus, krakmolą, druską, vanilę ir 4 šaukštus šalto pieno. Viską išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Užvirus pienui, nuimti jį nuo ugnies, keletą šaukštų šilto pieno įmaišyti į trynių masę. Išmaišyti, ir visą trynių masę supilti į šiltą pieną.
4.
Dėti vėl ant ugnies, maišyti mentele apie 2 minutes, kol masė ims tirštėti. Sudėti sviestą, vėl maišyti, kol sviestas ištirps ir tolygiai pasiskirstys. Kremą pilnai atvėsinti.
5.
Elektriniu plakikliu išplakti grietinėlę su 3 šaukštais cukraus iki purumo. Atvėsusį plikytą kremą išplakti elektriniu plakikliu, į jį įdėti 3 - 4 šaukštus grietinėlės, darkart išplakti.
6.
Plakti grietinėlę vidutiniu greičiu ir po vieną šaukštą dėti plikyto kremo. Kremas turi būti labai purus, lengvas, vanilės skonis kremui suteikia plombyro skonį.
7.
Švirkštu pripildyti atvėsusis vamzdelius kremu.