INGREDIENTAI: 2 kilogramai vištienos sparnelių
pagal poreikį sezamo sėklų
Marinatui:
6 skiltelės česnako
3 šaukštai medaus
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai vorčesterio padažo
3 šaukštai balzaminio acto
3 šaukštai pomidorų padažo
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį kvapiųjų pipirų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sparnelius nuplauti ir nusausinti.
2.
Sojos padažą sumaišyti su vorčesterio padažu, balzaminiu actu, pomidorų padažu, medumi. Įdėti smulkintą česnaką, pagardinti druska, pipirais, aitriosios paprikos milteliais ir kalendra. Viską išmaišyti.
3.
Įtrinti sparnelius marinatu ir palikti marinuotis per naktį.
4.
Dėti sparnelius į kepimo formą, apipilti skysčiu, likusiu nuo marinato, apibarstyti sezamo sėklomis ir įpilti šiek tiek vandens. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Praėjus pusei kepimo laiko, palaistyti kepimo formoje esančiu skysčiu.