Vardas:
Slaptažodis:
Sausio 20 2020 22:08
Greita registracija
Prašome įvesti jūsų duomenis.

Vartotojo vardas:*
Vaikinas Mergina

Slaptažodis:
*
Pakartoti saptažodį:*
E-pašto adresas:*

Vardadieniai šiandien
Fabijonas Sebastijonas Daugvydas Nomeda
Naujienų kategorijos

Naujienų išviso: 74392
Dar nepatvirtintų: 0

Top 10 Naujienų rašytojai
admin admin[67833]
Deimantas Deimantas[2272]
KamTasVardas KamTasVardas[871]
Groundzer Groundzer[840]
erniuss erniuss[307]
kissfm kissfm[303]
mukas155 mukas155[244]
Hitman Hitman[243]
Liudas Liudas[172]
mindas21 mindas21[131]
Top Naujienos
WINDOWS 7 legalizavi...
Matematikos trigonom...
The Adventures of Wi...
zMule 2.1.6 New!
WINDOWS 7 aktyvacijo...
Prisijungę vartotojai
Prisijungę svečiai: 9
Prisijungusių narių nėra:
 Išviso naršo: 9
Iš viso narių: 34,285
Aktyvūs VIP: 1
Naujų narių vakar: 0
Naujų narių šiandien: 0
Sveikiname naują narį:
-=sitecodeCo=-

Vartotojų istorija:
 jasius13VIP
2 Dienos
 daiva7
6 Dienos
 Ceceliamew
1 Savaitės
 GalenEn
1 Savaitės
 Deimantas
2 Savaitės
 vdk
2 Savaitės
 warys
2 Savaitės
 Tambi
3 Savaitės
 wirgis707
3 Savaitės
 eidukyte9
4 Savaitės
Sotus bulvių apkepas su mėsa "Musaka"
Receptai

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas bulvių (didelės arba 2 mažesnių)
1 vienetas baklažanų
1 vienetas svogūnų
60 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 šaukšteliai džiovintas čiobrelis
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Baltam padažui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
350 gramų pieno
70 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
50 gramų sviesto
50 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos
Padažui:
400 gramų jautienos faršo
200 gramų pomidorų tyrės
1 vienetas rausvųjų svogūnų
2 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio persilado prieskonių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baklažaną supjaustyti riekelėmis (apie 1 cm storio). Dosniai pabarstyti druska. Palaikyti 10 - 15 minučių. Jei išsiskirs sultys - jas nupilti.

2.
Bulves supjaustyti riekelėmis (apie 1 cm storio), sudėti į dubenį, apibarstyti džiovintais čiobreliais, šaukštu alyvuogių aliejaus ir išmaišyti, kad tolygiai pasidegtų.

3.
Bulvių riekeles apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje po 5-7 minutes iš abiejų pusių. Išimti ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

4.
Baklažaną apkepti keptuvėje iš abiejų pusių po 3-5 minutes.

5.
Kepimo indą (idealu - keraminį ar stiklinį) patepti trupučiu aliejaus arba sviesto.

6.
Inde vienu sluoksniu išdėlioti keptas bulves. Lengvai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu (30 g). Dėti pusžiedžiais pjaustytą pusę svogūno. Ant viršaus išdėlioti du trečdalius keptų baklažanų (ne visus). Lengvai pabarstyti sūriu (30 g). Dėti pusžiedžiais pjaustytą likusią pusę svogūno.

7.
Virti jautienos padažą. Keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki truputį suminkštės. Sudėti smulkiai kapotą česnaką ir dar apie minutę pakepti. Sudėti maltą jautieną ir maišant kepti 5-7 minutes, kad neliktų sukibusių jautienos gabaliukų.

8.
Supilti pomidorus. Troškinti, kol padažas sutirštės (15-20 minučių). Dėti persilado prieskonius (persiladas turėtų būti su druska, todėl padažo papildomai sūdyti nebereikia). Išmaišyti.

9.
Šį padažą pilti ant bulvių ir baklažanų. Ant viršaus išdėlioti likusius baklažanus.

10.
Išvirti baltą padažą: Keptuvėje arba prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Suberti miltus ir maišant pakepinti iki miltai paskleis malonų kvapą.

11.
Pilti pieną, bet pamažu, kad nesusidarytų gumuliukų, t.y. įpilti dalį pieno, išmaišyti iki vientisos masės (patogiausia maišyti šluotele), vėl pilti pieną, išmaišyti iki vientisos masės, vėl pilti, maišyti (supyliau per 7 pylimus).

12.
Išjungti kaitrą. Sudėti 70 g fermentinio sūrio, išmaišyti. Turi būti vientisa masė. Įdėti maltą muskatą, pagal skonį pagardinti druska ir išmaišyti.

13.
Šį baltą padažą supilti ant apkepo viršaus.

14.
Kepti uždengus (dangčiu arba folija) iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, po to dar 10 minučių atidengus - kol apkepas gražiai apskrus.

15.
Ištraukus apkepą iš orkaitės leisti jam truputį atvėsti ir sutvirtėti (bent 10-15 minučių) ir tik tada pjaustyti.




Komentarai
Komentarų dar neparašyta.
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.
Rašyti komentarą į facebook'ą:
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungtiarba užsiregistruoti, jeigu norite balsuoti.

Nėra reitingų.
Spausk Patinka !
Paskutiniai komentarai
[oramas] Data: Gruodžio 16 2019 23:17
kaip pasileisti a...
[Žiūrėti komentarą]
[DiGinny] Data: Lapkričio 25 2019 22:24
All romantic rela...
[Žiūrėti komentarą]
[MINIAkag] Data: Lapkričio 22 2019 23:47
Ķó āīņ ń źąźīćī ģ...
[Žiūrėti komentarą]
Komentatorių Top 10
demoniukstis demoniukstis[1162]
algirdokas algirdokas[988]
Nezinomas Nezinomas[710]
KamTasVardas KamTasVardas[675]
LOOK MY LOOK MY[345]
Audrius22 Audrius22[336]
admin admin[334]
pavilion pavilion[251]
gintis666 gintis666[226]
Hitman Hitman[190]
Top 5 Nariai
Deimantas Taškai:13810
KamTasVardas Taškai:9260
Liudas Taškai:5187
algirdokas Taškai:4861
demoniukstis Taškai:4676
Užkrauta per 0.76 sekundes 61,792,876 unikalūs lankytojai
Slapukų taisyklės