TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Kišas su pievagrybiais - be kiaušinių ir pieno produktų
Kišas su pievagrybiais - be kiaušinių ir pieno produktų

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
185 gramai augalinio sviesto (naudojome „Naturli block“)
25 mililitrai vandens
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
260 gramų tofu (natūralaus skonio)
150 mililitrų augalinio gėrimo (migdolų)
140 gramų rudųjų pievagrybių
120 gramų pievagrybių
80 gramų poro
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai dribsniai (maistinių mielių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
2 šaukšteliai svogūnų granulės
2 šaukšteliai juodoji lavos druska (naudojome „Kala namak“, nebūtina)
1 šaukštelis česnako granulės
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į maisto smulkintuvą arba dubelį įberkite miltus, druską. Įdėkite gabaliukais supjaustytą kietą sviestą ir naudodamiesi maišytuvu arba pirštais sutrinkite kartu. Kad tešla gerai sukibtų, įpilkite vandenį ir baikite minkyti.

2.
Įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.

3.
Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Gerai nuplaukite grybus ir porą. Supjaustykite ir lengvai apkepkite ant keptuvės su įkaitintu aliejumi.

4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (vėjelis viršus-apačia).

5.
Išimkite tešlą ir iškočiokite maždaug 30–32 cm skersmens ir 4 mm storio apskritimą. Atsargiai įklokite tešlą į tartos kepimo formą ir suformuokite kraštelius. (Naudota forma 25 cm skersmens).

6.
Tešlą lengvai subadykite šakute ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 25–30 minučių.

7.
Pasiruoškite likusią įdaro dalį. Į trintuvą dėkite tofu, pilkite migdolų pieną, berkite maistines mieles, kukurūzų krakmolą, druską, pipirus, česnako granules, svogūnų granules, ciberžolę ir juodąją „Kala namak“ druską. Suplakite iki vientisos kreminės konsistencijos.

8.
Gautą masę sumaišykite su grybais ir poru, bet truputį grybų ir poro mišinio pasilikite kišo viršui apibarstyti.

9.
Įdarą supilkite ant apkepusio pado, išlyginkite ir viršų pabarstykite įdaro likučiu su grybais ir poru.

10.
Kepkite apie 45 min., leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant.

11.
Viršų galima dar paskaninti šviežiomis žolelėmis, pvz., čiobreliu.




admin · 2024-07-06 15:33 · 119 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt