Vardas:
Slaptažodis:
Spalio 22 2019 19:49
Greita registracija
Prašome įvesti jūsų duomenis.

Vartotojo vardas:*
Vaikinas Mergina

Slaptažodis:
*
Pakartoti saptažodį:*
E-pašto adresas:*

Vardadieniai šiandien
Donatas Malvina Severinas Viltaras Mingedė Aliodija Severas
Naujienų kategorijos

Naujienų išviso: 70186
Dar nepatvirtintų: 0

Top 10 Naujienų rašytojai
admin admin[63627]
Deimantas Deimantas[2272]
KamTasVardas KamTasVardas[871]
Groundzer Groundzer[840]
erniuss erniuss[307]
kissfm kissfm[303]
mukas155 mukas155[244]
Hitman Hitman[243]
Liudas Liudas[172]
mindas21 mindas21[131]
Top Naujienos
WINDOWS 7 legalizavi...
Matematikos trigonom...
The Adventures of Wi...
zMule 2.1.6 New!
WINDOWS 7 aktyvacijo...
Prisijungę vartotojai
Prisijungę svečiai: 12
Prisijungusių narių nėra:
 Išviso naršo: 12
Iš viso narių: 34,268
Aktyvūs VIP: 1
Naujų narių vakar: 1
Naujų narių šiandien: 0
Sveikiname naują narį:
-=umaprasad=-

Vartotojų istorija:
 jasius13VIP09:01:00
 Deimantas
1 Diena
 xvilmantux
1 Savaitės
 antanas1
1 Savaitės
 admin
4 Savaitės
 Fuksas2
6 Savaitės
 GalenEn
6 Savaitės
 Chiewspypekek
10 Savaitės
 sigitas
11 Savaitės
 rahulela12
11 Savaitės
Markarponės sūrio tortas su braškėmis
Receptai
Markarponės sÅ«rio tortas su braÅ”kėmis

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
350 gramų kvietinių miltų
300 gramų cukraus
2 ir 3/4 stiklinės pieno
150 gramų grietinės
0.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
1/3 šaukštelio druskos
Kremui:
2.5 stiklinės grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
450 gramų maskarponės sūrio
130 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
1 šaukštelis citrinų sulčių
Įdarui:
300 gramų braškių (smulkintų)
80 gramų cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai vandens (šilto)
Papuošimui:
6 vienetai braškių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškių įdaras – braškes sudedame į puodą storesniu dugnu, kaitiname ant vidutinės ugnies 5 min, vis pamaišant. Krakmolą sumaišome su vandeniu. Tada į braškes supilame cukrų, ištirpdintą krakmolą, kaitiname 2 minutes, vis maišant. Braškių masė turėtų būti gana tiršta. Supilame įdarą į indelį ir paliekame atvėsti.

2.
Tešlai į vieną dubenį sudedame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius ir supilame aliejų. Plakame elektriniu plakikliu kelias minutes, kol masė pabąla. Tada sudedame grietinę, išplakame.

3.
Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Į tešlą įsijojame pusę miltų, supilame pusę pieno ir išplakame. Tada įsijojame likusius miltus ir supilame pieną. Ilgai plakti nereikia, užtenka, kad miltai įsimaišytų į tešlą. Per ilgai plakant, biskvitai gali būti kietoki ir ne tokie purūs.

4.
Apvalią kepimo formą ištepame sviestu (naudojau neišardomą, 23 cm skersmens formą). Iš kepimo popieriaus iškerpame apskritimą padengti kepimo formos dugnui. Tada iškerpame juosteles padengti formos kraštams. Tešlą po lygiai supilstome į 3 vienodo dydžio stiklines, ar dubenėlius. Tada vieną stiklinę supilame į paruoštą kepimo formą ir šauname į orkaitę.

5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20-23 minutes. Viduryje kepimo biskvitą apsukame (kad keptų tolygiai). Ar biskvitas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš formos ir paliekame visiškai atvėsti ant grotelių. Taip pačiai vėl paruošiame kepimo formą ir iškepame likusius 2 biskvitus.

6.
Kremui grietinėlę supilame į didelį dubenį, plakame elektriniu plakikliu, kol pradeda tirštėti. Per kelis kartus supilame cukraus pudrą, plakame, kol grietinėlė pasidaro kiek tirštesnė. Tada sudedame maskarponę, vanilę ir plakame, kol kremas pasidaro tirštas. Tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius. Po to mentele ar šaukštu įmaišome citrinos sultis.

7.
Torto sutepimas – torto biskvitus išlyginame nupjaudami iškilimus. Kremą sudedame į konditerinį maišelį su norimu antgaliu (aš naudojau dantytą). Dedame pirmąjį biskvitą ant tortinės, ant biskvito krašto išspaudžiame storą, gan platų kremo sluoksnį, sukurdami “kremo sienelę” (biskvito vidurį paliekame neužpildytą). Tada biskvito vidurį ištepame puse braškių įdaro, ant viršaus išspaudžiame kremo uždengdami braškių įdarą. Ant viršaus uždedame antrąjį biskvitą ir taip pačiai išspaudžiame kremo ant antrojo biskvito, aptepame braškių įdaru ir ant jų išspaudžiame kremo sluoksnį. Galiausiai uždedame trečiąjį biskvitą ir jį, bei torto kraštus ištepame likusiu kremu. Su mentele išlyginame torto viršų ir kraštus. Jei norite, galite pasilikti šiek tiek kremo torto dekoravimui.

8.
Torto viršų papuošiame braškėmis.

9.
Prieš patiekiant tortą laikome šaldytuve bent 4 valandas, kad sustingtų.


Patarimai:
•
Matavimui naudojau 240 ml tūrio stiklinę.




Komentarai
Komentarų dar neparašyta.
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.
Rašyti komentarą į facebook'ą:
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungtiarba užsiregistruoti, jeigu norite balsuoti.

Nėra reitingų.
Spausk Patinka !
Paskutiniai komentarai
[demoniukstis] Data: Gruodžio 29 2018 18:54
grazu grazu
[Žiūrėti komentarą]
[demoniukstis] Data: Gruodžio 29 2018 18:52
puiki galerija
[Žiūrėti komentarą]
[demoniukstis] Data: Gruodžio 27 2018 20:10
grazu
[Žiūrėti komentarą]
Komentatorių Top 10
demoniukstis demoniukstis[1162]
algirdokas algirdokas[988]
Nezinomas Nezinomas[710]
KamTasVardas KamTasVardas[675]
LOOK MY LOOK MY[345]
Audrius22 Audrius22[336]
admin admin[334]
pavilion pavilion[251]
gintis666 gintis666[226]
Hitman Hitman[190]
Top 5 Nariai
Deimantas Taškai:13810
KamTasVardas Taškai:9260
Liudas Taškai:5187
algirdokas Taškai:4861
demoniukstis Taškai:4676
Užkrauta per 0.92 sekundes 59,101,059 unikalūs lankytojai
Slapukų taisyklės